3 NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE SMETE DRŽATI U FRIŽIDERU: Doktorka UPOZORAVA, mogu biti OPASNE po zdravlje
Nikako ih nemojte držati u frižideru, Foto: Aleksa Petrović

morate znati

3 NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE SMETE DRŽATI U FRIŽIDERU: Doktorka UPOZORAVA, mogu biti OPASNE po zdravlje

Doktorka Dimpi Jangda iz Mumbaija, koja ima preko pola miliona pratilaca na Instagramu, deli važne savete o zdravlju, a nedavno je upozorila na četiri namirnice koje nikako ne bi trebalo držati u frižideru.

Objavljeno:

1. Beli Luk:

Oljušteni beli luk može postati kancerogen ako se ubuđa i čuva u frižideru. Doktorka savetuje da uvek kupujete neoljušteni beli luk i oljuštite ga tek kada planirate da ga koristite. Držite ga van frižidera kako biste izbegli pojavu buđi.

2. Crni Luk:

Crni luk je otporan na niske temperature, pa se kada se čuva u frižideru može pretvoriti u šećer što je pogodno tle za razvoj buđi. Držanje prepolovljenog luka u frižideru isto može dovesti do nakupljanja štetnih bakterija i buđi.

Crni luk nikako ne držite u frižideru
Crni luk nikako ne držite u frižiderufoto: Printscreen

3. Đumbir:

Đumbir brzo skuplja buđ kada se čuva u frižideru, što može biti opasno za zdravlje, može dovesti čak i do otkazivanja bubrega i jetre ako se slučajno pojede. Preporučuje se da se đumbir čuva na suvom i tamnom mestu, van frižidera.

BONUS VIDEO:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Srbija danas / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.